Beeld je de perfect ontspanningsplek in. Hoe ziet deze plek er voor jou uit? En waarom kan je juist hier tot rust komen? Komt het door de rustgevende waterval die je zachtjes op de achtergrond hoort kletteren. Of misschien kom het door die ene stoel die zo perfect zit, en als je erin ploft hij zachtjes op en neer schommelt. Ik weet het niet. Ik laat het allemaal aan jouw fantasie over.

Sommige die dit lezen hebben misschien al zo’n plek. Helemaal top. Maar als jij nog geen ‘perfecte ontspanningsplek’ hebt, dan is dat helemaal geen probleem. Want, aan het einde van dit artikel weet jij hoe je zo’n plek kunt creëren.

Natuurlijke ontspanning

Van nature komen mensen tot ontspanning in de… Natuur. Ja natuurlijk. Compleet logisch. Tenminste, als je er over nadenkt.

Denk even met me mee:

De menselijke voorvaders hebben miljoenen jaren in de natuur geleefd. Dit is van nature, ons natuurlijke habitat. Ja natuurlijk. En in zo’n korte periode verandert dat echt niet. Het is misschien moeilijk om het je voor te stellen, aangezien heel Nederland bestaat uit menselijke aanwezigheid, maar het is echt zo; wij horen thuis in de natuur.

Daarom is het antwoord duidelijk. Voor een perfecte ontspanningsplek heb je twee opties. Optie 1: Je maakt je ontspanningsplek buiten in de frisse lucht. Optie 2: Je haalt buiten naar binnen.

Als je in een grote stad woont of een balkon i.p.v. een tuin hebt, dan zou ik voor optie 2 kiezen.

Maar als je de ruimte hebt, dan is optie 1 waar je voor wil kiezen.

Ik leg het even uit:

Je achtertuin is ook natuur

Zo simpel is het. Je hoeft je niet te omringen in een enorm oerwoud of klauteren op de machtige bergen; hoe mooi dat ook kan zijn. Groter is niet altijd beter. De kunst van het genieten van je achtertuin is om de mooiste dingen in de kleinste dingen te zien. Als je op die manier naar je tuin kijkt, dan is er ineens genoeg te zien.

Maar zien is niet het enige. Je moet er ook van kunnen genieten.

Ik heb afgelopen jaar een nieuw schutting geplaatst. Dit oogt een stuk lekkerder en op dit moment groeien er klimplanten tegen aan. Drie jaar geleden heb ik een nieuwe veranda aangelegd. En 5 jaar geleden heb ik een tuinhuisje gebouwd.

5 jaar geleden was het een saaie kale tuin en vond ik er niks aan. Maar op dit moment is het mijn lievelingsplek. Mijn schommelstoel zorgt voor ontspanning en het plaatje is compleet. Persoonlijk haal ik al mijn materiaal bij Buitengoed. Ze zijn buitengewoon goed in het opkrikken van je tuin.

Samenvatting

De perfecte ontspanningsplek moet je maken. Je moet het vormen. Buiten in de tuin of in de natuur is wetenschappelijk bewezen de beste plek om tot rust te komen. Als je deze plek nou ombouwt tot een plek waar jij je comfortabel voelt en de kleine dingen waardeert, dan weet ik zeker dat jouw achtertuin je lievelingsplek van je huis wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *